Advies voor al uw installatie

installatie advies

Bekijk hier ons installatie advies

"Op deze pagina hebben we al ons installatie advies voor u verzameld. Hier kunt u onder andere terecht voor uitleg en informatie over diverse onderwerpen en vindt u handige installatie tips."

Installatie tips
Bepaal welke cv-ketel voor uw huishouden geschikt is

Bepaal welke cv-ketel voor uw huishouden geschikt is

In de meeste Nederlandse huishoudens wordt de cv-ketel gebruikt voor het opwarmen van de woning. Een cv ketel heeft een levensduur van ongeveer 12 tot 15 jaar. Sommige modellen gaan ook wel langer mee, maar worden dan minder rendabel. Als uw cv ketel aan vervanging toe is, dan moet u op zoek naar een nieuw model. Waar moet u op letten en welk model cv-ketel is het meest geschikt voor uw huishouden?

Lees meer
Vloerverwarming

Vloerverwarming

Vloerverwarming is een energiezuinige, comfortabele en efficiënte manier om een woning te verwarmen. Steeds meer mensen stappen dan ook over op deze manier van verwarming. Lees hier meer over de soorten en de werking hiervan.

Lees meer
Duurzaamheid

Duurzaamheid

Met de huidige klimaatverandering gaan we op zoek naar alternatieve en duurzame energiebronnen. Energie kan bijvoorbeeld opgewerkt worden via de zon, de wind of het water. Het grote voordeel van deze duurzame energiebronnen is dat ze nooit op raken.

Lees meer
ABB Groepenkasten

ABB Groepenkasten

Met een ABB Hafonorm groepenkast is het erg eenvoudig om de juiste installatiekast samen te stellen. Dankzij de Plug & Play snelverbindingstechniek kunt u de inhoud van de kast eenvoudig te wijzigen en zo op maat maken voor dat ene speciale project.

Lees meer
Veilige elektriciteit buiten

Veilige elektriciteit buiten

De luxe van binnen ook buiten? Dat kan zeker. Wanneer u kiest om de buitenboel aan te pakken, is het misschien ook handig om naast de standaard buitenverlichting ook sfeerverlichting voor in de tuin aan te leggen. We geven u alvast een aantal adviezen om de elektrische installatie voor buiten veilig te maken.

Lees meer
Advies over warmtepompen

Advies over warmtepompen

Tegenwoordig zien we dat veel mensen kiezen voor een warmtepomp. Dat is niet voor niets: een warmtepomp is ontzettend zuinig en duurzaam en bovendien een uitstekend alternatief voor een CV ketel. Afhankelijk van de variant die u kiest, haalt de warmtepomp haar warmte uit de bodem, de lucht of uit grondwater.

Lees meer
De juiste thermostaat in uw huiskamer

De juiste thermostaat in uw huiskamer

Meer dan 50% van de energie die u verbruikt wordt gebruikt voor het verwarmen van uw huis. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor de juiste thermostaat. U heeft de keuze uit een drietal verschillende thermostaattypen; de aan/uit-, klok- en slimme thermostaat.

Lees meer
Hoe bereken ik het vermogen van mijn radiator

Hoe bereken ik het vermogen van mijn radiator?

Wilt u een nieuwe radiator aanschaffen maar loopt u vast op het benodigde vermogen? Of dacht u ‘het zal wel goed zijn’ bij uw keuze? Het is heel belangrijk om de juiste keuze te maken qua vermogen van uw radiator.

Lees meer
Rookmelders redden levens

Rookmelders redden levens!

Dat rookmelders levens kunnen redden, dat mag voldoende bekend zijn. Maar dat het verplicht is om vanaf 1 juli 2022 in elk huis rookmelders moeten hangen, dat is waarschijnlijk nog onvoldoende bekend.

Lees meer
Nest Thermostat E

Nest Thermostat E: Eenvoudig energie besparen

Iedereen in de wereld houdt van eenvoud daarom heeft Nest een thermostaat gemaakt die daarin uitblinkt! De Nest Thermostat E. Die wilt u toch ook? Bestel hem snel, zodat u zeker bent van een Nest Thermostat E!

Lees meer
RAL-kleuren

Uitleg over de RAL-kleuren

Een kleur kiezen is al lastig genoeg. En dan ook nog eens voor de juiste kleur-nuance kiezen. Daarvoor is er een internationaal systeem van kleurspecificaties bedacht: RAL. Hoe dat precies zit, leggen we u hier uit.

Lees meer
IP-waarde

Uitleg IP-waarde

De IP-waarde -ook wel IP-code genoemd- van een product, staat voor International Protection Rating of Ingress Protection. Ingress betekent ‘binnendringen’ en protection is natuurlijk ‘bescherming’.

Lees meer
schakelmateriaal

Soorten schakelmateriaal

Wanneer we spreken over lichtschakelaars, dan heeft u nog de keuze uit een heel arsenaal aan verschillende lichtschakelaars. Voor verschillende schakelmogelijkheden zijn er andere schakelaars te koop. Welke?

Lees meer
vermaler of vuilwaterpomp

Wat is een vermaler of vuilwaterpomp?

Vermalers of vuilwaterpompen zijn de perfecte oplossing als u een toilet wilt plaatsen op een plek waar geen rioolaansluiting of waar alleen maar een dunne afvoerbuis is. Graag vertellen wij u meer over dit product en waarvoor u dit kan gebruiken.

Lees meer