Schakelmateriaal kopen

Schakelmateriaal is tegenwoordig een belangrijk item bij de afwerking van uw huis. Mooi afgewerkt schakelmateriaal dat past bij uw interieur. Zoekt u schakelmateriaal voor in huis of voor een project? Bij Installatievakwinkel.nl kunt u een ruim aanbod aan schakelmateriaal vinden. Er is standaard schakelmateriaal, design schakelmateriaal, maar ook de meest moderne schakelmaterialen met de nieuwste technische applicaties.

Merken schakelmateriaal

In ons ruime assortiment schakelmateriaal treft u merken als Gira, PEHA, Hager berker, Jung en Busch-Jaeger. Per merk kunt u alle onderdelen vinden voor het compleet maken van uw schakelmateriaal van afdekramen, opbouwbakken en alle soorten schakelaars. We verkopen de onderdelen los, zodat u zelf kunt bepalen welke onderdelen u wilt. Maar we verkopen ook complete bundels, zodat u in één koop het basiselement, het afdekraam en het bedieningselement (schakelwip, dimmerknop, enz.) in huis krijgt.

Het installeren van schakelmateriaal

  1. U start met het basiselement, dit is het deel dat in of op de muur wordt gemonteerd. Dit is het functionele gedeelte van het schakelmateriaal. Denk aan schakelaars, dimmers, wandcontactdozen en meer.
  2. Na het basiselementen komt de afdekking of de centraalplaat. Dit is bedieningselement zoals een dimmerknop, jaloezieschakelaar of bewegingsschakelaar zijn.
  3. Als finishing touch plaatst u het afdekraam. Dit is de sierrand rondom die aansluit bij uw eigen stijl en wensen. Een afdekraam is enkelvoudig of meervoudig te verkrijgen.