Schakelmateriaal kopen

Schakelmateriaal is belangrijk voor de uitstraling in uw woning. Mooi afgewerkt schakelmateriaal dat past bij uw interieur is belangrijk. Tegenwoordig is schakelmateriaal niet alleen het lichtknopje of stopcontact in huis, maar maakt het echt onderdeel uit van uw interieur. Hierdoor zijn er verschillende stijlvolle series schakelmateriaal ontwikkelt door de A-merken die kunnen aansluiten op uw interieur.

Inspiratie schakelmateriaal

Bij Installatievakwinkel kunt u volop inspiratie opdoen voor uw schakelmateriaal. U kunt natuurlijk vasthouden aan de witte schakelaars of stopcontacten, maar u kunt ook kiezen voor een stijlvol product voor in uw huis. Verschillende merken hebben bijvoorbeeld zwart schakelmateriaal voor in huis, zoals Busch-Jaeger, JUNG en Gira. Schneider Electric Merten heeft schakelmateriaal waarbij u met de M-Creativ serie een eigen ontwerp kunt maken. Installatievakwinkel heeft een ruim assortiment op voorraad in de verschillende stijlen en in verschillende kleuren.

Keuze schakelmateriaal

Het maken van een keuze voor uw schakelmateriaal is een belangrijke keuze voor uw huis. Het is namelijk onderdeel van uw interieur en hierdoor is het uiterlijk belangrijk. Om een juiste keuze te maken is het goed om te beginnen bij de centraalplaat of het stopcontact. In dit onderdeel kiest u de stijl en de kleur van het schakelmateriaal wat past in uw huis. Na de centraalplaat of het stopcontact kiest u in dezelfde serie het afdekraam. Als laatste kiest u bij de centraalplaat het basiselement voor de functie waarvoor u het schakelmateriaal wilt gebruiken. Meer informatie over de verschillende basiselementen vindt u in ons blog ‘Advies over schakelmateriaal’. Hierna hoeft u het schakelmateriaal alleen nog te installeren om te genieten van uw stijlvolle schakelaars en stopcontacten!"

Stel uw eigen schakelmateriaal samen!

Installeren schakelmateriaal

  1. U start met het basiselement, dit is het deel dat in of op de muur wordt gemonteerd. Dit is het functionele gedeelte van het schakelmateriaal. Denk aan schakelaars, dimmers, wandcontactdozen en meer.
  2. Na het basiselementen komt de afdekking of de centraalplaat. Dit is bedieningselement zoals een dimmerknop, jaloezieschakelaar of bewegingsschakelaar zijn.
  3. Als finishing touch plaatst u het afdekraam. Dit is de sierrand rondom die aansluit bij uw eigen stijl en wensen. Een afdekraam is enkelvoudig of meervoudig te verkrijgen.