Iedereen kijkt er wel eens naar uit. Een lekkere warme douche wanneer u terugkomt van een lange dag werken of van het sporten. Toch kan een douche hele verschillende ervaringen geven. Namelijk wanneer u kiest voor een andere douchekop. We gaan daarom een kijkje nemen bij een aantal verschillende douchekoppen die er zijn en wat de voordelen van deze douchekoppen zijn.

Een regendouchekop

Een hele bekende douchekop is de regendouchekop. De naam heeft hij te danken aan de manier waarop water stroomt vanuit de kop. Doordat de kop vrij breed en lang is, heef deze een groot oppervlak waar water uit kan komen. Wanneer u onder de douchekop staat betekent dat vooral dat er een hoop water uit stroomt wat dus over uw hele lijf naar beneden valt. De regendouche staat dan ook vooral bekend om zijn comfort. Het is een ideale douche voor mensen die graag uitgebreid douchen met veel water, maar dat zorgt er dan ook voor dat de douche een hele hoop water verbruikt. Niet iedereen wil zoveel water verspillen en daarom is de volgende douche voor deze mensen ideaal.

Waterbesparende douchekop

Een waterbesparende douchekop is dus ook ongeveer het tegenovergestelde van de regendouche. Deze probeert namelijk zo min mogelijk water door te laten. Hierdoor kunt u wel 50 procent van het water besparen. Dat houdt ook in dat u natuurlijk een hoop geld kunt besparen op jaar basis. Toch betekent dit niet altijd dat u moet inleveren op comfort. Er komt uiteraard nog steeds voldoende water uit de douchekop om lekker te kunnen douchen.

Douchekoppen met extra's

Daarnaast zijn er ook nog een hoop verschillende douchekoppen die extra's hebben. Een bekende douchekop heeft bijvoorbeeld led verlichting. Hierdoor kun je de douchekop verschillende kleuren geven en is de douche-ervaring dus nog net wat specialer. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld ook douchekoppen met verschillende standen of met massagestralen. Ook op die manier maakt u de douche ervaring nog specialer. Mocht u op zoek zijn naar een nieuwe manier van douchen, kunt u natuurlijk altijd de douchekop vervangen door een andere soort bijzondere douchekop.