Grondspots

De kinderen, of de honden die lekker in de achtertuin ravotten, een gezellige barbecue, of nog snel even het gras maaien, waarbij klassieke buitenverlichting regelmatig sneuvelt is verleden tijd met grondspots! Grondspots kunnen in elke ondergrond geplaatst worden zonder uitstekende onderdelen. Dus kunt u zorgeloos het gras maaien, de kinderen vrij laten spelen en uw huisdieren lekker door de tuin laten rennen.

4 producten

sort-descending
Foto-tabel
Speciale prijs € 165,75 Normale prijs € 199,00
Speciale prijs € 173,64 Normale prijs € 199,00
  • Beschermingsklasse : III
  • Buitendiameter : 45 mm
  • Kleur behuizing : Roestvaststaal ( RVS )
Speciale prijs € 93,32 Normale prijs € 109,87
€ 85,76

Afwerking

Een grondspot wordt vlak met de ondergrond geplaatst, waardoor het geen obstakel vormt, in tegenstelling tot klassieke tuinverlichting, waarbij ailtjd rekening gehouden moet worden met de locatie waar de verlichting geplaatst moet worden. Een bijkomend voordeel is dat alle elektrische onderdelen en bekabeling zijn weggewerkt. Hierdoor is het omver lopen van de verlichting, of per ongeluk met de grasmaaier de kabel stuk maaien verleden tijd!

Ondergrond

Grondspots kunnen bevestigd worden in bijna elke ondergrond. Denk hierbij aan terrastegels, bestrating van de oprit, in het gras, in de modder of in het zand.

De kinderen, of de honden die lekker in de achtertuin ravotten, waardoor je achteraf alle lampen weer recht moet zetten (áls ze het overleefd hebben- de verlichting uiteraard), een gezellige barbecue waarbij de buurman struikelt over een tuinlampje, of nog snel even het gras maaien, waarbij klassieke buitenverlichting regelmatig sneuvelt is verleden tijd met grondspots!

Grondspots kunnen in elke ondergrond geplaatst worden zonder uitstekende onderdelen. Dus kun je zorgeloos het gras maaien, de kinderen vrij laten spelen en je huisdieren lekker door de tuin laten rennen.

Afwerking

Een grondspot wordt vlak met de ondergrond geplaatst, waardoor het niet (nauwelijks) uitsteekt, geen obstakel vormt, in tegenstelling tot klassieke tuinverlichting, waarbij altijd rekening gehouden moet worden met de locatie waar de verlichting geplaatst moet worden. Een bijkomend voordeel is dat alle elektrische onderdelen en bekabeling zijn weggewerkt. Hierdoor is het omver lopen van de verlichting, of per ongeluk met de grasmaaier de kabel doormidden te snijden verleden tijd!

Ondergrond

Grondspots kunnen bevestigd worden in bijna elke ondergrond. Denk hierbij aan terrastegels, bestrating van de oprit, in het gras, in de modder of in het zand.

Waar plaats je grondspots?

Laat je fantasie de vrije loop en ontdek zelf waar je zou kunnen plaatsen. We helpen je een eindje op weg.

Denk aan:

Terras

Balkon

Oprit

Rond de vijver

In de tuin

- tussen de bloemen en planten

- in het gras / gazon

- naast het looppad

Bij de voordeur

Voor de garage

Zijn grondspots waterdicht?

Grondspots aangeboden als buitenverlichting is bestand tegen vocht, maar let op! Hiervoor bestaan een aantal classificaties. Houd hier dus rekening mee bij aanschaf.

Classificaties en IP-normering

Voor het gemak beschrijven we een aantal classificaties. Hierbij kijken we naar de IP-normering. Hoe hoger het getal, hoe hoger de bestendigheid tegen vocht.

IP20

Deze lamp is NIET geschikt voor buiten. Vervang dus nooit een meegeleverde pit door een IP20 variant.

IP44

Lampen en armaturen met deze normering zijn spatwaterdicht. Deze worden veel gebruikt op plaatsen waar alleen opspattend water voorkomt. Denk aan een carport, overkapping of voor de garage.

IP65/IP67

Deze normering geeft aan dat het product volledig waterdicht is. Staat de lamp enige tijd volledig onder water? Dan is een grondspot met IP65 of IP67 normering het meest geschikt.

Bezig met laden...