Hoe kiest u een badkamerkraan

Het kiezen van het ideale model voor een wastafelkraan is misschien niet zo eenvoudig als het op het eerste gezicht lijkt. De veelheid aan kraanmodellen die vandaag de dag op de markt zijn genereert een aantal twijfels over de juiste specificatie van dit projectonderdeel, zelfs voor professionals in het veld. Met dit in gedachten hebben we hieronder een kleine opsomming gemaakt van de verschillende wastafelkranen met daarbij de belangrijkste aandachtspunten om te beslissen welke kraan bij uw wastafel past.

Opbouwwastafelkraan

Opbouwwastafelkraan zijn de meest traditionele en meest gebruikte kranen op de markt. Deze kranen kunnen direct op het aanrecht of in de wastafel zelf worden geïnstalleerd (Voor de installatie van de kraan moet ruimte zijn in de wastafel). Het grote voordeel van Opbouwwastafelkraan, naast de kosten, die meestal lager zijn in vergelijking met andere soorten kranen, is dat ze verschillende hoogtes hebben, zodat u het meest geschikte model kunt kiezen op basis van de kenmerken van de gekozen gootsteen.

Inbouwwastafelkraan

Inbouwwastafelkraan worden veel gebruikt op wastafels die hoger zijn. Met dit type kraan kan het aanrecht een heel stuk zijn, met de kom er alleen op. Wandkranen zijn een goede optie voor kleine badkamers, omdat ze de ruimte op de bank optimaliseren. Een belangrijke tip is om altijd op de verpakking te controleren of het gekozen model geschikt is voor wand- of werkbladmontage.

Vloerkranen

De vloerkranen hebben veel ruimte gewonnen in projecten die een gedurfd en gedifferentieerd ontwerp nastreven. Het gebruik van dit type kraan vereist ook een meer specifieke hydraulische installatie, waarbij de waterpunten zich op de vloer moeten bevinden. De keuze van de wastafel moet ook worden overwogen, aangezien vloerkranen speciale modellen van wastafels vereisen.

Plafondkraan

Net als vloerkranen hebben plafondkranen een gedurfd design en worden ze veel gebruikt in projecten die op zoek zijn naar meer creatieve en originele oplossingen. Net als de vloerkranen hebben ook de plafondkranen speciale hydraulische installatievoorwaarden nodig, omdat de kraan aan het plafond is bevestigd. Ergonomisch gezien zijn de vloer- of plafondkraantjes minder aan te bevelen voor badkamers met dagelijks gebruik, waar onder andere taken als het wassen van het gezicht en het scheren worden uitgevoerd.