Buitenverlichting

Buitenverlichting is een soort verlichting die buiten geplaatst wordt om donkere plekken te verlichten. Deze verlichting wordt bijvoorbeeld in een tuin geplaatst om de achtertuin voldoende van licht te voorzien, maar kan ook bij een voordeur geplaatst worden zodat het voor de bewoners duidelijk is wie er in de avond voor de deur staat. We gaan dan ook een kijkje nemen bij verschillende buitenverlichting. Ook kijken we op welke manier buitenverlichting toegepast wordt om inbrekers bij het huis weg te jagen.

Buitenverlichting voor de achtertuin

In de tuin is er natuurlijk een hele hoop mogelijk qua buitenverlichting. De een kiest voor wandlampen welke opgehangen worden aan de wanden en schuttingen in de tuin waarbij de ander liever gebruik maakt van verlichting om specifiek een voetpad te verlichten. Dan is er ook nog eens onderscheid te maken tussen moderne of klassieke manier van verlichten. Bij klassiek bedoelen we lantaarns. Kleine lantaarns die aan het huis worden gehangen om niet alleen te verlichten, maar ook een fijne sfeer te geven, maar ook lantaarns die om een tuinpad worden geplaatst om deze te verlichten. Moderne verlichting geeft daarentegen weer een andere sfeer en kan voor sommigen beter bij de woning passen.

Buitenverlichting om inbrekers te weren

Toch wordt buitenverlichting ook ingezet om inbrekers te weren. Er is buitenverlichting die werkt op een sensor. Deze is normaliter dus uit, maar wanneer er iemand langs de sensor loopt, springt deze ineens aan. Alleen dat kan al een effect geven om de inbreker af te schrikken, maar er zijn ook nog speciale lampen die met een hoop licht schijnen waardoor een inbreker helemaal afschrikt. Ook hebben deze lampen natuurlijk een energiezuinige werking wat nog eens een extra voordeel heeft. U kunt dus echt alle kanten op met buitenverlichting voor buiten uw woning.