Warmtepomp (lucht/water)

Bij een lucht-waterwarmtepomp, wordt de koude luchtstroom omgezet in een warme luchtstroom. De pomp haalt de lucht van buiten en verwarmt de woning op een geleidelijke manier, met lucht en water. Ook heeft deze warmtepomp een koelfunctie. Handig voor hete zomers dus. Deze kan dan koel water afgeven aan het vloerverwarmingssysteem. De pomp heeft altijd een binnen- en buitenunit. Een lucht-waterwarmtepomp is een duurzame en zuinige manier van verwarmen. Je bent het goedkoopste uit met energie, als je de warmtepomp samen met vloerverwarming en zonnepanelen installeert. Het voordeel van een warmtepomp is dat je geen gas meer nodig hebt. De warmtepomp werkt op elektra en werkt volledig zelfstandig. De pomp wordt op verschillende leidingen aangesloten, zodat deze aan elke ruimte in huis, warmte af kan geven. Ook is het mogelijk om de pomp aan te sluiten op de cv-ketel.

9 producten

sort-descending
Foto-tabel
€ 7.600,80
Vaillant AroTHERM Warmtepomp (lucht/water) monobloc, 980x408mm, 230V, 55/3
A+
  • Gewicht : 90 kg
  • Type regeling : Weersafhankelijke regeling
  • Cascadeerbaar : Ja
€ 5.319,84
€ 9.323,17
  • Gewicht : 55 kg
  • Aantal fasen : 1
  • Type regeling : Aan/Uit
€ 5.067,78
Speciale prijs € 4.843,45 Normale prijs € 5.939,81
€ 13.150,10
€ 14.458,83
€ 12.101,13

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een lucht-waterwarmtepomp?

Kijk naar de capaciteit bij aanschaf. Voor een grotere woning moet de warmtepomp over voldoende vermogen beschikken. Maar een te hoog vermogen is ook niet goed. Dan verbruik je namelijk meer elektriciteit. Een warmtepomp is alleen duurzaam, als de woning goed is geïsoleerd. Anders heeft het weinig effect. Een warmtepomp vraagt weinig kosten. Je betaalt alleen aanschaf- en installatiekosten. Deze liggen ongeveer tussen de 8000 en 12.000 euro, voor een lucht-waterwarmtepomp. Je gebruikt veel energie uit de natuur en slechts een klein deel van de energieleverancier. Dit maakt het rendement zo aantrekkelijk. In tegenstelling tot een cv-ketel, vragen ze nauwelijks onderhoud. Koop een warmtepomp van hoge kwaliteit.

Let ook op het rendement. Dit wordt uitgedrukt in "cop-waarde". Bij een cop-waarde van drie, levert de warmtepomp drie keer zoveel rendement per kWh. Tijdens koude winters, verbruik je daarnaast meer energie dan in warme zomers. Verder is het prettig als de buitenunit weinig geluid maakt. De meeste modellen zijn vrij stil. Let dus op het aantal dB bij aanschaf. Kijk verder of je in aanmerking komt voor subsidie.

Gebruik van een lucht-waterwarmtepomp

Je verwarmt op een effectieve manier een douche of een bad. Ook kun je op een zuinige manier een heel zwembad verwarmen. De pomp zorgt bovendien voor schone lucht in huis. Het ventilatiesysteem is er namelijk op aangesloten. In de winter, wordt er warm water door de leidingen van de vloerverwarming gepompt. Ook kun je de pomp op radiatoren en muurverwarming aansluiten. Dit is een milieuvriendelijke manier van verwarmen, in tegenstelling tot gas, waarbij veel fossiele brandstoffen vrijkomen. Naar boven

Bezig met laden...