Wanneer u wilt genieten van een heerlijk warm bad, is het natuurlijk wel belangrijk dat de hele ervaring voor u compleet is. Niet alleen de badkuip, maar ook bijvoorbeeld de badkraan. Er zijn een hele hoop verschillende manieren waarop een badkraan gebruikt kan worden maar ook waarop een badkraan geplaatst kan worden. Mocht je benieuwd zijn naar welke manieren er allemaal zijn om een badkraan aan uw bad te bevestigen, leest u dan snel even verder.

Verschillende soorten badkranen

Allereerst zitten er natuurlijk een hele hoop verschillende in de kleuren en materialen waarvan de badkraan gemaakt is. Eerder was dit vaak altijd van chroom, maar tegenwoordig is er veel meer mogelijk. Ook kunt u een badkraan vinden in een hele hoop verschillende kleuren. Denkt u bijvoorbeeld aan goud of zilver of bijvoorbeeld aan chroom of zwart. Op die manier kunt u de badkraan precies zo aanpassen aan de rest van de badkamer als u wilt.

Verschillende types badkranen

Wanneer u denkt dat een badkraan alleen maar op een manier bevestigd kan worden in uw badkamer, heeft u het mis. Zo is het eerst bijvoorbeeld al mogelijk om een badkraan aan te schaffen met een handdouche. Hierdoor heeft u nog net wat meer luxe in uw badkamer dan bij een normale badkraan. Ook zit er nog een verschil in de manier waarop de badkraan bevestigd kan worden. Hierbij kunt u denken aan een badkraan die ingebouwd wordt. Bij een niet ingebouwde badkraan wordt de kraan aan de muur bevestigd en ziet u de badkraan zelf en ook de leidingen ziet u lopen. Bij een ingebouwde kraan is dat niet het geval. De badkraan zelf is wel zichtbaar, maar de leidingen zijn netjes achter de muur weggewerkt. Dit geeft dus net even wat meer luxe dan een niet ingebouwde kraan. Ook zijn er nog andere aanpassingen die u aan de badkraan kunt laten uitvoeren. Zo kan de kraan bijvoorbeeld ook gemaakt worden in de vorm van een waterval, maar kunt u ook kiezen voor een losse badkraan. Er is een hele hoop keuze wat betreft de verschillende badkranen.