Wat is een vermaler of vuilwaterpomp?

Vermalers of vuilwaterpompen zijn de perfecte oplossing als u een toilet wilt plaatsen op een plek waar geen rioolaansluiting of waar alleen maar een dunne afvoerbuis is. Graag vertellen wij u meer over dit product en waarvoor u dit kan gebruiken. Ook hebben wij een groot assortiment aan vermalers op Installatievakwinkel met onder andere de twee grootste merken: Grundfos en Sanibroyeur.


Weinig ruimte en toch een nieuw toilet?

Het kleinste kamertje van het huis. Het lijkt zo gewoon, maar we kunnen niet zonder. Gemiddeld verblijven we in ons leven opgeteld meer dan honderd dagen zittend op een toilet in die kleine afgesloten ruimte. Een enkele keer pakken we er een krant bij, of een boek of de mobiele telefoon. Is dat het geval, dan kan het maar zo gebeuren dat een huisgenoot op de deur klopt met het verzoek haast te maken. Een extra toilet op de eerste verdieping, op zolder, of in een aanbouw is voor veel gezinnen een wens. Het plaatsen is goed te doen, maar hoe zit het met de afvoer als er weinig ruimte is?


Vuilwaterpomp met vermaler

Bent u van plan om een nieuw of extra toilet te plaatsen, en heeft u weinig ruimte, dan is een vuilwaterpomp met vermaler een hele goede oplossing. Een toilet heeft een afvoer van 11 cm en een pomp met vermaler brengt de doorsnee van die afvoer terug naar 5 cm. Dat maakt de aanleg van een nieuw toilet een stuk makkelijker en minimaliseert bovendien de kans op een verstopping van de afvoer. Wel zo prettig als dat toilet op de eerste verdieping of op de zolder is geplaatst. Er zijn twee betrouwbare merken die vuilwaterpompen verkopen nl. Sanibroyeur en Grundfos Sololift.

 

 

Een nieuw toilet met een fonteintje

Handen wassen na een toiletbezoek. Voor de persoonlijke hygiëne is dit van belang, een fonteintje hoort er daarom gewoon bij. Is er echter voldoende ruimte dan is het plaatsen van een bidet of urinoir ook een prima idee. Voor de afvoer maakt dit niets uit. De pompen van Sanibroyeur en Grundfos Sololift kunnen dit werk prima aan en vermalen zonder problemen fecaliën en toiletpapier. De pomp is in verschillende modellen en afmetingen te koop en wordt over het algemeen achter het toilet geplaatst. Een perfecte plaats, want op deze manier valt hij niet op en is hij toch goed bereikbaar. De pompen van Sanibroyeur en Grundfos Sololift zijn echter niet alleen geschikt voor het gebruik bij een toilet maar kunnen ook worden gebruikt in de keuken voor het vermalen van afvalwater van de spoelbak of vaatwasmachine.