Led inbouwspot plaatsen

Een LED inbouwspot plaatst u heel makkelijk zelf. Met onze onderstaande stappen geniet u binnen enkele minuten van uw eigen geplaatste inbouwspots. Voor u aan de klus begint, is het altijd slim om goed voorbereid te zijn. U zit er natuurlijk niet op te wachten om halverwege de klus nog terug te moeten naar de winkel om wat bij te bestellen. Om dit te voorkomen hebben wij een handig overzicht van alle benodigdheden voor u op een rijtje gezet.

Plaatsen van de LED inbouwspot

Bij aanschaf van een inbouwspot houdt u rekening met de locatie waar de spot komt te hangen en wat de functie zal zijn die de LED spot zal vervullen. Dit is heel handig te bepalen door middel van het opstellen van een lichtplan. Gaat u hem bijvoorbeeld inzetten als basisverlichting of heeft de LED inbouwspot een meer functionele toepassing. Denk aan het belichten van een schilderij. Afhankelijk van deze overwegingen kiest u de grootte van de spot, het vermogen en de kleurtemperatuur van de LED inbouwspot. Om gelijk alles te tackelen is het slim om na te gaan of u het licht kunt dimmen. Er zijn immers LED inbouwspots die niet dimbaar zijn.

Welke inbouwspot?

Maak een keuze welke inbouwspot u in gedachte hebt. Nadat u uw keuze heeft gemaakt en alles in huis heeft kunt u aan de slag.

Waar wilt u de inbouwspots plaatsen?

Bepaal waar u de spot(s) wilt plaatsen. U markeert de locatie van de spot met het potlood en trekt vanaf daar de juiste diameter. Het is raadzaam om altijd 3 mm toe te voegen aan de diameter zodat de LED spot zeker past. Indien u meerdere spots plaatst beslist u op dit moment ook de gewenste afstand tussen de spots. Dit is een kwestie van persoonlijke smaak.

Boor de gaten op de aangegeven plekken

Boor op de aangegeven plek een gat in het plafond. Vergroot deze met de juiste maat gatenzaag. In het geval dat u een gipsplaten plafond heeft kunt u ook gebruik maken van een decoupeerzaag.

Schakel het stroom uit

Voordat u verder gaat met het daadwerkelijk plaatsen van de LED inbouwspot raden we u aan om de stroom uit te schakelen. Trek vervolgens een deel van de stroomdraad van boven het plafonddoor het gat naar beneden. Controleer voor de zekerheid met de spanningzoeker nog even of de stroom er ook daadwerkelijk af is.

Strip de draden

Strip vervolgens de draad en sluit de blauwe en bruine draden aan op de spot.

Plaats de inbouwspots

Als laatste stap knijpt u de veren naar binnen en plaatst u de LED inbouwspot in het gat. Schakel de stroom weer aan en project afgerond!

Onze keuze voor inbouwspots

Sub Luuk inbouwspot rond 5,5w 2200-2800k 82 mm met zwart lampje, zwart
Onze keuze
  • Onze keuze voor een inbouwspot
  • Geschikt voor plafondmontage : Ja
  • Met bewegingssensor : Nee
  • Met lichtsensor : Nee
Speciale prijs € 46,37 Normale prijs € 58,69
€ 29,34
  • Kleur : Wit
  • Geschikt voor plafondmontage : Ja
  • Met bewegingssensor : Nee
Speciale prijs € 46,37 Normale prijs € 58,69


Producten

Heeft u nog vragen?

Wij zijn op maandag t/m donderdag bereikbaar van 9:00 tot 18:00 uur en op vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur.

heroicons/solid/phone
Bel ons direct
085 - 066 1678
heroicons/solid/mail
Mail naar [email protected]
Reactietijd: binnen 2 dagen
heroicons/solid/calendar