Plaatmateriaal

Plaatmateriaal is een veelzijdig en essentieel bouwmateriaal dat wordt gebruikt in een breed scala aan toepassingen. Het bestaat uit dunne, platte platen die zijn vervaardigd uit verschillende materialen, zoals hout, metaal, kunststof en composieten. Plaatmateriaal wordt gewaardeerd om zijn duurzaamheid, sterkte en flexibiliteit, waardoor het een populair keuze is in de bouw-, interieur- en meubelindustrie.

Producten 1-11 van 32

sort-descending
Foto-tabel
Speciale prijs € 32,49 Normale prijs € 37,51
Speciale prijs € 18,00 Normale prijs € 18,90
Speciale prijs € 21,21 Normale prijs € 25,14
Speciale prijs € 19,02 Normale prijs € 22,28
Speciale prijs € 228,84 Normale prijs € 294,45
Speciale prijs € 22,91 Normale prijs € 28,47
€ 129,30
Speciale prijs € 31,38 Normale prijs € 44,99
Speciale prijs € 35,96 Normale prijs € 52,08
€ 42,68
Speciale prijs € 29,59 Normale prijs € 36,60

Verschillende soorten plaatmateriaal

Eps plaatmateriaal, Pir plaatmateriaal en XPS plaatmateriaal zijn allemaal veelgebruikte materialen in de bouw- en installatiesector. Ze worden vaak gebruikt voor isolatiedoeleinden, zoals thermische isolatie en geluidsisolatie, maar hebben ook andere toepassingen.

EPS plaatmateriaal

Eps plaatmateriaal is een veelzijdig en duurzaam isolatiemateriaal. Eps staat voor "Extruded Polystyrene", wat betekent dat het gemaakt is van geëxtrudeerd polystyreen. Het is verkrijgbaar in verschillende diktes en afmetingen, waardoor het geschikt is voor verschillende isolatiebehoeften. Eps plaatmateriaal heeft uitstekende thermische isolatie-eigenschappen en is bestand tegen vocht, waardoor het ook geschikt is voor isolatietoepassingen in vochtige omgevingen. Het wordt vaak gebruikt voor isolatie van vloeren, muren, daken en gevels.

PIR plaatmateriaal 

Pir plaatmateriaal, ook bekend als polyisocyanuraat, is een isolatiemateriaal dat zeer goede thermische isolatie-eigenschappen biedt. Het is een stijf schuim dat lichtgewicht en gemakkelijk te hanteren is. Pir plaatmateriaal heeft een hoge druksterkte en is brandveilig, waardoor het geschikt is voor gebruik in diverse constructietoepassingen. Het wordt vaak gebruikt voor het isoleren van daken, wanden, vloeren en gevels. Pir plaatmateriaal heeft ook goede geluidsisolerende eigenschappen, waardoor het bijdraagt aan een comfortabele en stille omgeving.

XPS plaatmateriaal

XPS plaatmateriaal staat voor "Extruded Polystyrene Foam". Het is vergelijkbaar met Eps plaatmateriaal, maar heeft een hogere druksterkte en een hogere isolatiewaarde. XPS platen hebben een gesloten celstructuur, waardoor ze bestand zijn tegen vocht en waterabsorptie. Dit maakt XPS plaatmateriaal geschikt voor isolatietoepassingen in vochtige omgevingen, zoals kelders, funderingen en gevels. Het wordt ook vaak gebruikt als isolatiemateriaal onder vloeren en bij de isolatie van daken

Bezig met laden...