Laadpalen

Bent u van plan om over te stappen op elektrisch rijden? Dan is het ook handig om een laadpaal te installeren bij uw woning. Op onze website vindt u naast een breed aanbod aan laadpalen ook laadstekkers en toebehoren.

Producten 1-5 van 155

sort-descending
Foto-tabel
€ 103,68
  • Uitvoering aansluiting installatiezijde : 3-fase
  • Aantal laadunits : 3
  • Max. vermogen per laadpunt : 3.5 kW
Speciale prijs € 157,42 Normale prijs € 175,45
  • Uitvoering aansluiting installatiezijde : 3-fase
  • Aantal laadunits : 3
  • Max. vermogen per laadpunt : 3.5 kW
Speciale prijs € 118,35 Normale prijs € 129,47
  • Montagewijze : Wandmontage
  • Met display : Nee
  • Materiaal behuizing : Kunststof
€ 1.100,58
€ 380,77

Het wordt steeds populairder om een elektrische auto aan te schaffen en dat is natuurlijk niet voor niets. Door de huidige benzineprijzen is elektriciteit veel goedkoper dan benzine of diesel. Bovendien is het onderhoud van een elektrische auto minder duur en zijn de aanschafkosten van een elektrische auto niet heel veel hoger dan een benzine of diesel variant.

Natuurlijk heeft u met elektrisch rijden toegang tot alle openbare laadpalen in Nederland. Toch is het prettig om ook een paal te laten installeren bij uw eigen huis.

Zo bent u altijd verzekerd van een plek en is het goedkoper dan publiek laden. Thuis betaalt u namelijk ongeveer 0,20 tot 0,25 euro per kWh terwijl dit onderweg meestal tussen de 0,35 3n 0,40 euro per kWh uitkomt.

Bovendien kunt u met een persoonlijke laadpaal veel sneller opladen dan met een normaal stopcontact.

Het is bij de aanschaf van een paal wel belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden.

Zo is het goed om te weten welke slimme functies u nodig heeft. Ook is het belangrijk om na te gaan in hoeveel fasen uw auto opgeladen kan worden. Dit kan ofwel in 1 fase ofwel in 3 fasen. Het grote verschil is dat een 3-fasen laadpaal meer vermogen levert dan een 1-fase laadpaal waardoor de accu bij een 3-fasen laadpaal sneller oplaadt.

Waar u ook naar op zoek bent, op Installatievakwinkel.nl vindt u laadpalen van A-merken als ABL, ABB EV Charging en EV-Box. Zo bent u verzekerd van kwaliteit en vindt u altijd een laadpaal die past bij uw elektrische auto.

Installatie van een laadpaal

Op Installatievakwinkel.nl vindt u alle onderdelen die u nodig heeft om een laadpaal te installeren. Dit kunt u zelf doen, maar dit kunt u ook uitbesteden aan een installateur. Als u zelf een poging waagt, zijn er een aantal dingen waar u rekening mee moet houden.

Zodra u de laadpaal heeft aangeschaft is het aan te raden om van tevoren te bedenken waar de laadpaal geplaatst moet worden. Een paal installeren op eigen grond is altijd toegestaan, terwijl u voor gemeentegrond een vergunning zal moeten aanvragen. Daarnaast moet u er rekening mee houden dat u de paal mogelijk moet delen met andere weggebruikers als deze op openbare grond staat.

De plaats is niet alleen belangrijk vanwege eigen grond of gemeentegrond, het heeft ook te maken met de afstand tot de meterkast. Hoe verder de paal van de meterkast geplaatst wordt, des te langer is de kabel die gelegd zal moeten worden.

Meer informatie

We kunnen ons goed voorstellen dat u vragen heeft voordat u een laadpaal gaat aanschaffen. U kunt dan altijd contact opnemen met onze klantenservice waar onze specialisten u graag voorzien van persoonlijk advies voor de juiste laadpaal.

Bezig met laden...