• Binnen 14 dagen na levering
 • Het product is onbeschadigd
 • Het product is niet gemonteerd geweest
 • Het product is in originele staat inclusief verpakking
 • Tegels kunnen niet geretourneerd worden
 • Uitgezonderd speciale bestellingen
 • De kosten voor het retourneren zijn voor de koper
Verpakking

De verpakking dient ongewijzigd te blijven, dat wil zeggen, geen gebruik van tape en schrijf niet met stift op de doos/verpakking, maar gebruik een opplaklabel (bijvoorbeeld een blanco A4) waar u de adresinformatie op vermeld. In sommige gevallen kan een retourzending worden afgekeurd, bijvoorbeeld wanneer de verpakking is gewijzigd/ontbreekt of is beschadigd. Indien de productverpakking toch beschadigd of beschreven retour gestuurd wordt hanteren wij 20% waardevermindering, de waardevermindering wordt verrekend met het te crediteren bedrag.

Wel / Niet retour

Voorraad producten kunnen worden geretourneerd. Op de productpagina kunt u zien of een product een voorraadproduct is. In dit geval zal hierbij vermeld staan dat dit product op voorraad is. Producten die speciaal voor u worden gemaakt kunnen niet (altijd) retour. Tegels kunnen niet geretourneerd worden. Indien u twijfelt of een product kan worden geretourneerd kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

Bedrijven / wederverkopers

Vanwege onze messcherpe prijzen snappen we dat bedrijven graag gebruik maken van installatievakwinkel.nl. Echter geldt op zakelijke aankopen en in het bijzonder voor wederverkopers geen retourprocedure. Wel is het mogelijk om vooraf afspraken te maken over speciaal transport, bijzondere afleveromstandigheden, containerlevering etc.

Mocht u vragen hebben over het retourneren van producten dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice, of via info@installatievakwinkel.nl.

U bent zelf verantwoordelijk voor de retourzending. Afhankelijk van het product kunt u deze per PostNL of transportbedrijf naar het retouradres opsturen.

De retourkosten zijn voor uw eigen rekening.

 • Pakketzendingen € 6,95
 • Vrachtauto € 35,-
 • Tegels € 45,-

Bij producten die beschadigd zijn of gebruikssporen vertonen behouden wij ons het recht de retour te weigeren of de schade in rekening te brengen. Raadpleeg voor meer informatie de algemene voorwaarden.

Voer de stappen hieronder uit voor een snelle afhandeling van uw retour. Voor onaangekondigde retouren kunnen wij geen afhandeling garanderen volgens onze gestelde maatstaven en voorwaarden.

Om een retour aan te melden doorloopt u de volgende stappen:

 1. Vul ons retourformulier volledig in, hiervan krijgt u direct een bevestiging per mail
 2. Vervolgens sturen wij u zo snel mogelijk een retourinstructie per e-mail
 3. Voer deze instructie uit
 4. Uiterlijk binnen 10 dagen ontvang u uw geld terug
De retourkosten zijn voor uw eigen rekening.
 • Pakketzendingen € 6,95
 • Vrachtauto € 35,-
 • Tegels € 45,-

Indien u het retourformulier heeft ingevuld, ontvangt u binnen 5 werkdagen een reactie. Mocht u vragen hebben over het retourneren van producten dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via info@installatievakwinkel.nl.

Helaas kunt u uw retour nog niet volgen. Momenteel zijn we hard bezig met de ontwikkeling van de retourstromen, zodat u in de toekomst uw retour kan volgen. Mocht u vragen hebben over het retourneren van producten dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via info@installatievakwinkel.nl.

Het verwerken van retouren kan maximaal 14 werkdagen duren. De termijn van terugstorten varieert per betaalmethode en betreft maximaal 14 werkdagen ná ontvangst van de retourzending. Wanneer het product geannuleerd is, ontvangt u het totale orderbedrag inclusief eventuele verzendkosten. Wanneer het product is geretourneerd dan ontvangt u het aankoopbedrag van het product exclusief eventuele verzendkosten.

Wanneer u nog voordat de bestelling is geleverd wilt annuleren kunt u dit doorgeven via de klantenservice of via info@installatievakwinkel.nl. Een bestelling annuleren kan uiterlijk tot 24 uur nadat u de bestelling heeft geplaatst. In sommige gevallen is de bestelling dan al onderweg, of zelfs al geleverd, in dat geval kunt u gebruik maken van de 'normale' retourprocedure. Enkel speciale bestellingen, bijvoorbeeld producten die op maat voor u gemaakt worden kunnen niet geannuleerd of geretourneerd worden. Indien u hierover vragen heeft, verzoeken wij u contact op te nemen met de klantenservice.