Voordelen van elektrische vloerverwarming

Er zijn verschillende voordelen, als u kiest voor elektrische vloerverwarming:

  • Allereerst is vloerverwarming natuurlijk erg comfortabel.
  • Het is energiezuinig omdat deze samen met een radiator gebruikt kan worden.
  • De aanschaf en installatie zijn in verhouding goedkoop.
  • Elektrische vloerverwarming is een stuk makkelijker te installeren dan 'normale' vloerverwarming die door middel van water werkt.
  • Het systeem warmt erg snel op.

Vloerverwarming met matten

Het systeem met vloerverwarmingsmatten wordt tegenwoordig vaak toegepast, omdat deze erg eenvoudig te installeren zijn. Omdat de matten zo dun zijn kunnen deze meteen op een (bestaande) afwerkvloer worden gelegd. Hier kan eenvoudig overheen getegeld worden.

Deze manier van vloerverwarming is erg energiezuinig en hiermee zal de vloer het snelst opwarmen. De matten zijn voornamelijk geschikt voor niet al te grote ruimtes.

Elektrische kabels

Deze flexibele, elektrische kabels voor vloerverwarming worden in een lussenpatroon op de vloer geplaatst (geschikt voor diepe én ondiepe plaatsing in de vloer). Dit kan bevestigd worden met aluminium tape of tie-wraps.

Deze manier is nog energiezuiniger als de methode met matten, maar de vloer zal minder snel opwarmen. De kabels zijn minder makkelijk op een bestaande vloer te leggen, omdat de verwarmingskabel in de vloer verwerkt moet worden en niet zoals met de matten op de vloer.

Foliesystemen

Een andere mogelijkheid is het elektrische foliesysteem. Deze worden meestal gebruikt voor onder laminaat, parketvloeren en houten vloeren. In de kunststof folies zijn verwarmingsbanen verwerkt. Voor dit systeem zijn wel isolatieplaten en vochtschermen nodig, hiertussen wordt namelijk het folie geplaatst. De folie is gemakkelijk op maat te maken.

Deze methode is, net als de matten, minder geschikt voor te grote oppervlakken. In combinatie met een normale radiator zou dit wel mogelijk zijn. Een andere mogelijkheid is het elektrische foliesysteem. Deze worden meestal gebruikt voor onder laminaat, parketvloeren en houten vloeren. In de kunststof folies zijn verwarmingsbanen verwerkt. Voor dit systeem zijn wel isolatieplaten en vochtschermen.

Elektrische vloerverwarming kopen

Installatievakwinkel.nl kan u alles vertellen over de voor u meest geschikte elektrische vloerverwarming. Onze deskundige medewerkers informeren u graag over alle soorten en maten.