Slimme thermostaten

De slimme thermostaat is de geavanceerde uitvoering van de ‘klassieke’ klokthermostaat. Dankzij een slimme thermostaat is het mogelijk om de verwarming op afstand te bedienen. Zolang de slimme thermostaat verbonden is met het internet is het mogelijk om dankzij de bijbehorende app vanaf elke plek in huis de verwarming te bedienen. Of vanaf het werk, sportschool of welke locatie dan ook.

Met behulp van de slimme thermostaat is de verwarming af te stemmen op het leefpatroon van de bewoners. Vaak kan de thermostaat door middel van de op het wifi-netwerk ingelogde mobiele telefoons zelfs het aantal personen in huis tellen.

Energie besparen

Het installeren van een slimme thermostaat zorgt voor meer wooncomfort én een besparing van energie. Hoeveel energie u kunt besparen verschilt per woning en is afhankelijk van de wensen van de bewoners ten aanzien van comfort en energiebesparing. De uiteindelijke besparing wordt beïnvloed door het type woning, uw leefruimte en uw huidige energieverbruik. Maar als u bedenkt dat gemiddeld 45% van de energierekening opgaat aan verwarming is het voor te stellen dat er flink wat te besparen valt.
Het systeem achter de slimme thermostaat registreert en analyseert uw gewoontes en kan op basis daarvan een programmatie aanmaken die daarop afgestemd is. Verder stelt deze u in staat enkel de verwarming te activeren in de kamers waar dit nodig is. Zo kan u bijvoorbeeld enkel uw woonkamer verwarmen, enkel uw slaapkamer of het hele huis.

Eenvoudige bediening met uw smartphone

Ook als u niet thuis bent, hebt u de controle over uw verwarming. Door middel van een gebruiksvriendelijke app op uw smartphone kan u ervoor zorgen dat uw woning lekker warm is wanneer u thuiskomt of kan u zelfs uw verwarming lager zetten als u dit voor uw vertrek zou vergeten zijn.

Inzicht in uw verbruik

Handige statistieken leren u een beter inzicht te krijgen in uw energieverbruik. Zo kan u makkelijk opsporen waar eventuele onnodige verbruiken zich situeren en kan u de instellingen van de thermostaat hieraan aanpassen. Een slimme thermostaat zal u helpen om rationeel om te gaan met energie en te besparen. Enkel verwarmen in de plaatsen waar het nodig is op de momenten dat het nodig is zullen u een serieuze korting op uw factuur opleveren. De prijs die u betaalt voor de thermostaat heeft u in geen tijd terug.

Slimme thermostaat kopen?

Een slimme thermostaat kopen is niet iets wat u dagelijks zult doen. Bent u niet helemaal zeker of de thermostaat die u wilt kopen ook bij uw CV-ketel pas? Dan kunt u bij Installatievakwinkel.nl terecht met al uw vragen.