Er zijn een hoop verschillende manieren waarop u een ruimte in uw woning of kantoor kunt verlichten. Zo is er voor elke ruimte een goede manier om deze te kunnen verlichten waarbij er rekening gehouden kan worden met de ruimte zelf. Zo is er bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om uw ruimte te verlichten met TL verlichting. Dit is een veelvoorkomende manier van verlichten die u bijvoorbeeld ziet in kantoren of magazijnen, maar ook zeker in woningen. We gaan aan u laten zien wat TL verlichting precies is en waarom dit een goede manier is van verlichten van uw ruimtes.

Wat is TL verlichting?

Wanneer we het hebben over TL verlichting, hebben we het over de welbekende TL buizen. Het voordeel van deze buizen zit hem in de hoge lichtopbrengst die deze hebben waarbij de buizen niet veel geld kosten en daarnaast ook niet veel energie gebruiken. De lampen zijn dan ook al jarenlang een veel gebruikte manier om ruimtes te verlichten. Of we het nou hebben over ruimtes in een woning, maar ook de ruimtes van kantoren of bijvoorbeeld winkels en magazijnen. Eerder hadden deze lampen dan ook de naam dat deze sfeerloze en koude verlichting gaven, maar dat is tegenwoordig helemaal niet meer het geval. De lampen zijn, net als een hele hoop andere verlichting, verkrijgbaar in verschillende wattages en kleuren. Hierdoor is er dus ook TL verlichting met een warmere kleur.

Waarom TL verlichting een goede keuze is voor u?

Waarom zou u kiezen voor TL verlichting? Allereerst natuurlijk omdat de lampen energiezuinig zijn, maar daarvoor niet hoeven te compenseren wat betreft de lichtopbrengst van de lampen. Dit is bijvoorbeeld een hele goede keuze wanneer u een grotere ruimte wil verlichten. Ook kunt u de buizen tegenwoordig in een hele hoop verschillende tinten verkrijgen. Hierdoor zijn deze dus ook geschikt voor kleinere ruimtes waar u liever kiest voor een warmere verlichting. Heeft u veel verlichting nodig dan kunt u kiezen voor bijvoorbeeld 6000 lumen en bij een ruimte waar u minder nodig heeft, kunt u dan weer kiezen voor TL verlichting met 1000 lumen.