Voldoende frisse lucht in een woning is heel belangrijk. Hierdoor geef je namelijk schimmels en bacteriën veel minder de kans om te verspreiden en het is ook nog eens lichamelijk goed voor een mens om voldoende frisse lucht binnen te krijgen. Gelukkig zijn er dan een hoop verschillende manieren om zowel lucht af te voeren als verse lucht aan te voeren. Bijvoorbeeld door middel van een buisventilator. Wij gaan u uitleggen wat dit precies is en wat de voordelen zijn van een buisventilator.

Wat is een buisventilator?

Een buisventilator is een ventilator, maar dan in de vorm van een buis. De buisventilator wordt vooral gebruikt in keukens en toiletten omdat hij de vuile lucht afgevoerd moet worden en er frisse lucht voor in de plaats moet komen. Ook in bijvoorbeeld horeca of kantoorpanden vindt u vaak een buisventilator voor deze zelfde toepassing. De buisventilator is een ideale ventilator omdat deze veel kleiner is en dus ook veel subtieler is in een kamer. Hierdoor valt hij niet zo op als bijvoorbeeld andere ventilatoren. Toch is een buisventilator niet alleen handig omdat hij niet opvalt, hij heeft ook nog eens een hele hoop variaties waardoor er vast een buisventilator is die bij u past.

Verschillende soorten buisventilator

Zo zijn er allereerst verschillende in de grootte van de buisventilator. Welke grootte u kiest, heeft vooral te maken met de afmeting van de kamer waar de buisventilator wordt geplaatst. Hoe groter de kamer, hoe groter de buisventilator moet zijn. Hoe groter de buisventilator namelijk is, hoe meer frisse lucht hij naar binnen kan zuigen. Een grotere kamer heeft nou eenmaal meer frisse lucht nodig. Daarnaast zitten er nog verschillende in de buisventilator qua hoe hij te bedienen is. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een buisventilator met een timer. Deze gaat dan alleen aan op de momenten die u zelf instelt. Ook is er een buisventilator met een thermostaat zodat deze harder gaat draaien wanneer de thermostaat boven een bepaalde graad uitkomt. Er zijn dus een hele hoop mogelijkheden wanneer u op zoekt bent naar de juist buisventilator voor u.