Een huis wordt tegenwoordig op zo'n manier gebouwd dat er bijna geen sprake meer is van luchtdoorlating. Alleen dan op de manier die hoort bijvoorbeeld door een open raam, maar door de isolatie is het natuurlijk steeds lastiger voor frisse lucht om naar binnen te komen. Een Lucht of ventilatiekanaal kan hierbij helpen. Op deze manier kunt u namelijk alsnog voldoende frisse lucht binnen krijgen. We gaan aan u uitleggen op welke manier een Lucht of ventilatiekanaal dit kan doen en wat er nou zo belangrijk is aan voldoende frisse lucht in de woning.

Voldoende frisse lucht door een Lucht of ventilatiekanaal

Een Lucht of ventilatiekanaal is een ideale toevoeging aan elk ventilatiesysteem wat in uw woning geplaatst kan worden. Bijvoorbeeld een mechanisch ventilatiesysteem. Dat is een systeem waarbij er op een centrale plaats een systeem wordt geplaatst en deze dus via verschillende buizen de vuile lucht uit de ruimte zuigt. Via andere kanalen wordt dan vervolgens weer frisse lucht de woning in gebracht en op die manier is er dus voldoende frisse lucht voor iedereen in de ruimte. Ook kunnen de kanalen gebruikt worden voor bijvoorbeeld een afzuigkap. Die is vaak in de keuken aangebracht en daardoor wordt de rook, maar ook de geur van het voedsel wat gekookt wordt, weggehaald uit de woning. Al met al is er dus zeker baat bij een goed ventilatiesysteem, maar wat zijn de voordelen van een goed ventilatiesysteem?

Voordelen van een goed werkend lucht of ventilatiekanaal

Een groot voordeel is dus dat er voldoende frisse lucht in de woning aanwezig is. Wanneer de vuile lucht afgevoerd wordt, is er ruimte voor frisse lucht welke bijvoorbeeld via de rasters bij een raam naar binnen wordt gevoerd. Deze frisse lucht zorgt er voor dat er voor schimmels en bacteriën veel minder kans is om te groeien en verspreiden. De lucht of ventilatiekanalen zijn verkrijgbaar in een hoop verschillende maten omdat het natuurlijk belangrijk is dat deze goed passend is op het ventilatiesysteem. Op die manier haalt u namelijk het beste uit het systeem wat betreft de lucht in uw woning.