Wandcontactdoos

De wandcontactdoos is een vast element in elke ruimte. Overal is wel een stopcontact te vinden. Daarom neemt de stekkerdoos ook een prominente plek in het assortiment van de aanbieders van schakelmateriaal in. In elke serie en in elke verkrijgbare kleur.

Uitvoeringen

Wandcontactdozen zijn er in verschillende uitvoeringen. Niet alleen in uitvoering -enkele, dubbele, drievoudige-, maar ook de functionaliteit kan verschillen. Zo bestaat er naast de ‘normale’ wandcontactdoos ook een variant waarbij er door een USB-poort mobiele apparaten opgeladen kunnen worden. Ook hebben we verschillende internationale uitvoeringen in ons assortiment.

Functionaliteiten

De wandcontactdozen beschikken over een aantal specifieke functionaliteiten:

 • Randaarde
  Een wandcontactdoos met randaarde bevat twee contactpunten, waardoor een apparaat bij een storing niet onder stroom kan komen staan.
 • Aanraakbeveiliging
  De aanraakbeveiliging -ook wel kinderveiligheid of kinderbeveiliging genoemd- voorkomt dat er heel makkelijk kindervingertjes of dunne metalen voorwerpen in het wandcontactdoos gestoken wordt.
 • Klapdeksel
  Een klapdeksel beschermd het wandcontactdoos tegen invloed van buiten. Eventueel kan het door middel van een slotje worden afgesloten.
 • LED-oriëntatieverlichting
  Dankzij een handig klein LED-lampje is de wandcontactdoos altijd vindbaar.
 • Gira S-Color schakelmateriaal

  Het schakelprogramma Gira S-Color is de designklassieker en duidelijk herkenbaar door de ronde vorm van wandcontactdoos en wipschakelaar. De afdekraamvarianten en alle basiselementen van het schakelaarprogramma zijn verkrijgbaar in de vijf kleuren: zuiver wit, grijs, zwart, blauw en rood.