Een zwevend toilet is iets wat een hele hoop mensen in huis willen hebben. Het geeft niet alleen een moderner uiterlijk aan uw toilet, maar is ook nog eens een hele hoop praktischer. Voor een zwevend toilet heeft u wel een aantal verschillende materialen nodig om dit voor elkaar te krijgen. Niet alleen de toiletpot zelf, maar ook bijvoorbeeld inbouwreservoirs voor toiletten. Laten we bij dat laatste een kijkje nemen. Wij leggen aan u uit wat inbouwreservoirs voor toiletten zijn en waarom u deze nodig heeft voor een zwevend toilet.

Wat zijn inbouwreservoirs voor toilet?

Bij een zwevend toilet is het zo dat het reservoir niet boven het toilet zelf komt te zitten. Dit zien we bij een staand toilet wel vaak. Bij een zwevend toilet komt het reservoir dus in de muur te zitten die achter het toilet zit. Deze wordt ingebouwd en daar komt dus de naam inbouwreservoirs voor toilet vandaan. Voor het reservoir komt een paneel te zitten waardoor het alsnog mogelijk blijft om bij het reservoir te kunnen. Mocht hier dan iets mee aan de hand zijn, hoeft u niet elke keer de muur open te breken. Er zijn een hoop verschillende reservoirs. Op die manier is er een reservoir die op allerlei verschillende hoogtes geplaatst kan worden aangepast aan op welke plek u het toilet heeft hangen.

Wat zijn voordelen van een zwevend toilet en inbouwreservoir?

Een groot voordeel aan inbouwreservoirs voor toiletten is dat deze weggewerkt is en dat dit een hele strakke uitstraling geeft. Toch is dat niet het enige voordeel hieraan. De badkamer en het toilet zijn hierdoor ook veel beter schoon te houden. Er is een ruimte tussen het toilet en de vloer waar u dus gewoon tussen kunt schoonmaken. Ook is er dus geen reservoir wat schoongemaakt moet worden omdat deze netjes achter de muur geplaatst is. U maakt het dus niet alleen een stuk makkelijker voor u zelf, het is ook nog eens een manier om uw badkamer net die nieuwe, strakke uitstraling te geven zonder hiervoor de hele badkamer te moeten verbouwen of vernieuwen.