De populariteit van de douchegoot

Tegenwoordig zijn er nog maar weinig mensen die over een doucheputje spreken. Dit komt omdat de traditionele putjes zijn vervangen voor de langwerpige exemplaren, ook wel douchegoten genoemd. Deze geven de badkamer net wat meer uitstraling dan een standaard putje en daarnaast zijn deze ook op een praktische manier te gebruiken. Het is namelijk niet meer nodig dat je de klep van het doucheputje omhoog tilt omdat er een druk ontstaat onder de klep waardoor het water niet meer doorstroomt. Daarnaast zijn de roosters ook voorzien van kleine gaatjes waardoor haren niet meer zo makkelijk blijven hangen. Dit maakt de roosters een ideale en hygiënische oplossing.

Zelf douchegoten monteren

Een douchegoot wordt voornamelijk gebruikt in combinatie met een inloopdouche. Dit komt omdat er dan direct contact is met de afvoer die is verwerkt in de badkamervloer. De goot is er vervolgens makkelijk op te bevestigen. Zorg er wel voor dat er voldoende ruimte over blijft om de goot ook weer te kunnen verwijderen op het moment dat dit nodig is. Afhankelijk van waar de afvoer zit, heeft u verschillende mogelijkheden om de goot te positioneren. Een douchegoot bestaat uit een aantal onderdelen. Een van de onderdelen is de afvoerpijp. Zorg er altijd voor dat deze goed in de hoofdafvoer wordt geplaatst om drukopbouw te voorkomen. Daarnaast bestaat de goot uit een rooster. Dit rooster zorgt ervoor dat de afwerking er mooi uitziet en dat haren worden opgevangen.

Zelf een douchegoot installeren

Met de douchegoten uit ons aanbod heeft u de mogelijkheid om met gemak zelf een douchegoot te installeren in uw badkamer. U heeft een uitgebreide keuze uit verschillende soorten goten en door middel van de handleidingen kunt u deze met enig gemak monteren. Als u er nog niet helemaal uit kunt komen, kunt u altijd bij onze Klantenservice terecht voor inwinnen van advies. Bent u ook benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan snel een kijkje in ons aanbod en maak uw keuze.