De douchedrain onmisbaar voor uw badkamer!

U heeft de beslissing genomen om de badkamer eens goed onder handen te nemen. Dan is de keuze qua badkameraccessoires oneindig. Vaak vinden mensen het leuk om nieuwe spullen voor de badkamer uit te zoeken. De focus ligt dan vaak op het wastafelmeubel, de tegels en de accessoires voor de douche. Echter denken de meeste mensen bij de accessoires voor de douche vaak alleen aan de uitstraling van de doucheset, douchekop en kraan. Maar wat dacht u van de douchedrain?

Plaatsing van de douchedrain

Om een design qua douchegoot uit te kunnen kiezen is het van belang dat u eerst beslist waar de drain geplaatst moet worden in de doucheruimte. Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden. Wanneer de drain bij de ingang van de douche geplaatst wordt, zal deze als het ware tussen twee muren komen en wordt voorkomen dat het water u badkamer instroomt. Kiest u ervoor om de drain aan de wand te plaatsen dan is het van belang om goed te kijken of u een drain wilt met eenzijdige of driezijdige montage. Dit is van belang voor de ruimte die voor de douchegoot vrij moet worden gehouden en voor het tegelwerk van de vloer.

Tips voor installatie

Tip van ons is om de drain gelijk of maximaal 1 tot 2 mm lager dan de afwerkvloer te laten liggen. Het plaatsen van de douchedrain is iets wat u heel vroeg in het verbouwproces van de badkamer doet. Namelijk nog voordat de vloer gestort wordt. Hierbij moet u er rekening mee houden dat de vloer iets af moet lopen om het water goed af te voeren naar de drain. Natuurlijk gaat het hier om slechts 1 tot 2%, iets wat u amper ziet en ook niet merkt in het gebruik.

Wij van installatievakwinkel.nl hebben een uitgebreid assortiment aan douchedrains. Of u nu kiest voor een hele strakke douchegoot of een simpele standaarddouchedrain. Er is genoeg keuze om de douchedrain te vinden die perfect in het plaatje van u badkamer past.