Noodverlichting: preventie en veiligheid

Het noodverlichtingsysteem wordt geactiveerd wanneer de normale verlichting uitvalt. Het is zeer nuttig om te reageren op stroomstoringen of zelfs wanneer er een behoefte is om uw huis te evacueren. In deze gids leert u de bestaande noodverlichtingssystemen kennen en welke het meest geschikt zijn voor uw woning.

De meeste noodverlichting maakt gebruik van LED-lampen omdat deze het meest efficiënt zijn, het minste energie verbruiken en dus meer uren kunnen blijven branden.

Noodverlichtingssystemen moeten aangesloten blijven, want bij een stroomstoring, hetzij door een stroomstoring, hetzij door storingen in de installatie, zal het noodcircuit onmiddellijk inschakelen. Terwijl de noodverlichting is aangesloten, worden de accu's opgeladen en zo kunnen ze de LED-lampen van stroom voorzien als de stroomvoorziening wordt onderbroken.
Zodra de stroomtoevoer is hersteld, schakelt het noodlichtsysteem uit en begint het de accu weer op te laden.

Levensduur van noodverlichting

De levensduur van de armaturen varieert per fabrikant en over het algemeen bieden de merken een garantie van een jaar. Als het gaat om onderhoud, kan het bij modellen met fluorescentielampen nodig zijn om de lamp te vervangen. Led-armaturen daarentegen hoeven over het algemeen niet te worden gerepareerd.
En een belangrijke tip: vooral in gebouwen en winkels is het belangrijk om elke drie maanden een test uit te voeren om er zeker van te zijn dat het apparaat werkt op het moment dat het wordt besteld.

Duurzame noodverlichting

De LED-noodverlichtingsarmaturen hebben een uitstekende duurzaamheid en kunnen tot tien jaar lang worden gebruikt zonder te branden. Deze versie van het product is ook milieuvriendelijk omdat het minder energie verbruikt en omdat ongeveer 90% van de onderdelen recyclebaar zijn.

Zorg er bij de noodverlichting kopen voor dat de in de producten gebruikte accu's verzegeld zijn, omdat dit voorkomt dat het product schadelijke giftige stoffen afgeeft aan de natuur.

Ook, de voorkeur aan noodverlichting kopen geproduceerd met ABS-kunststof, omdat het is lichtgewicht en met een innovatief ontwerp kan worden gebruikt in alle omgevingen, het vergemakkelijken van de installatie, omdat het is compact en licht van gewicht.