De stuurstroomkabel is bedoeld voor vaste installaties in besturingscircuits, besturing en signalering van elektrische apparatuur, gestructureerde bekabeling, machineaansluitingen, knoppen, stroomvoorziening, microverwerkende systemen, in onderstationautomatisering, opwekkingsinstallaties, industriële en chemische gebieden.
Ze worden toegepast in mobiele en vaste systemen van leidingen (ingebed of belicht), kanalen, kanaalbanken, elektrodragers, elektrische panelen, onder andere toepassingen. Deze kabel heeft een goede flexibiliteit, weerstand tegen UV, weer en vocht en bepaalde chemische producten.

Zie hoe de commando- en besturingskabel werkt

De stuurstroomkabel bestaat uit een grote set kabels die in verschillende typen te vinden zijn en die elk bestemd zijn voor een specifieke toepassing van het besturingscircuit en de automatisering van industriële processen.
Bovendien kan de besturings- en commandokabel, in zijn verschillende toepassingen, onafgeschermd of afgeschermd worden met aluminium tape, slangenband of kopergaas. De isolatie en de bekleding kan PVC zijn en gevarieerde verbindingen volgens de behoeften van elk project.
De bedrijven die de besturingskabel produceren moeten gebaseerd zijn op de huidige normen om te voldoen aan de behoeften van de plaats waar de kabel zal worden toegepast, waardoor een hoge duurzaamheid en weerstand wordt gegarandeerd.
De installatie van de besturingskabel, met of zonder afscherming, wordt gemaakt in vaste systemen en ingelegd in blootgestelde electrische producten zoals electro-groeven, goten, etc, die een hoge weerstand vereisen om toekomstige schade te voorkomen. Daarom is het zeer belangrijk om contact op te nemen met een gespecialiseerd en betrouwbaar bedrijf om het product aan te schaffen.
Het bedrijf moet hulpmiddelen aanbieden die binnen de normen zijn vervaardigd om de noodzakelijke veiligheid bij de toepassing van het hulpmiddel te waarborgen. Daarnaast is het belangrijk dat het bedrijf een persoonlijke service biedt om het ideale apparaat voor elke gepresenteerde behoefte aan te bieden.

Wat is het verschil tussen de afscherming?

Afscherming, is de methode van het omwikkelen van een set van geleiders, met een metalen schild om de effecten van elektromagnetische interferentie of elektrische ruis, die de transmissieprestaties in sommige omgevingen kunnen verstoren, te verminderen.
Polyester + Aluminium Tape Shielding en Drain Cable - Het is de meest effectieve manier om deze koppeling tussen de externe spanning vormen en het instrument circuit te breken, wanneer hoge frequentie geluiddemping nodig is.
Vlechtbescherming - bestaat uit een set kale of vertinde koperdraden die met de klok mee en tegen de klok in met elkaar verbonden zijn. Vlechtbescherming biedt een superieure structurele integriteit met behoud van een goede flexibiliteit en levensduur.
Gecombineerde Polyester Tape + Aluminium en Drain/Copper Braid Shielding - die de efficiëntie in de immuniteit voor laag- of hoogfrequente ruis verhoogt en de kabel ook beschermt tegen elektromagnetische interferentie.
Koperband - ze worden gebruikt in kabels waarbij de geleiders in een concentrische kroon zijn gemonteerd, d.w.z. ze hebben geen twist pitch en vereisen een elektrostatische afscherming.