Warmtepomp (water/water)

Tegenwoordig willen steeds meer mensen overstappen op een warmtepomp. Dit komt door het lage energieverbruik van het apparaat, in tegenstelling tot een cv-ketel. Bovendien kun je met een warmtepomp een aardig rendement behalen.
Geen producten gevonden voor deze selectie.

De voordelen van een duurzame water-waterwarmtepomp

Een water-waterwarmtepomp werkt zo zuinig mogelijk, als deze in combinatie met vloerverwarming wordt geïnstalleerd. Als je echt voordelig wilt zijn met elektriciteit, kies je uiteraard voor zonnepanelen bij je warmtepomp. De water-waterwarmtepomp behaalt het hoogste rendement. Het is in dat geval de zuinigste warmtepomp om aan te schaffen. Uiteindelijk haal je de investering er dus ook weer uit. Verder is de water-waterwarmtepomp vrij compact. Deze kan dus makkelijk op een zolder of in een bijkeuken worden geïnstalleerd. Het apparaat pompt grondwater op, dit water kun je weer hergebruiken. In de zomermaanden kan de koelfunctie worden ingeschakeld. Het grondwater is van nature al koud. De pomp kan het water door het systeem laten gaan, om zo aangename koele temperaturen in huis te bereiken.

De werking en de installatie van een water-waterwarmtepomp

Natuurlijk kost het aardig wat geld om een water-waterwarmtepomp te installeren. Er moeten namelijk twee putten nabij de woning worden geboord. Een van de putten kan worden gebruikt om het water mee op te pompen. De andere put is voor het lozen van water. Dit wordt ook wel een "retourput" genoemd. Het opgepompte water stroomt door naar de verdamper. Op deze manier wordt het grondwater verhit. De warmtepomp laat het warme grondwater naar diverse ruimtes in de woning gaan, zoals de vloerverwarming en het sanitair. Al het water dat weer afgekoeld is, gaat terug naar de retourput. Tijdens het installatieproces, dichten de monteurs de putten. Dit om te voorkomen dat het water in aanraking komt met de buitenlucht. Dit is niet de bedoeling, vanwege de kans op kalkafzetting en oxidatie. De pomp haalt een klein beetje warmte uit het grondwater. Met dit kleine beetje grondwater kan hij behoorlijk verwarmen.

De prijs van een water-waterwarmtepomp

Het kost ongeveer €15.000 om een water-waterwarmtepomp aan te schaffen. Deze behoren dan ook tot de duurdere soorten. Natuurlijk ligt de aanschafprijs hoger, omdat het rendement van deze pomp zeer aantrekkelijk is. Daarbij haal je je voordeel uit belastingen en subsidies. De pomp is uiterst duurzaam. Het betekent ook dat deze totaal onschadelijk is voor het milieu. Je helpt de natuur dus ook een handje, door te kiezen voor een water-waterwarmtepomp. Je kunt de warmtepomp op veel verschillende energiezuinige systemen laten installeren. Ontdek dus zelf, hoe je zo slim mogelijk kunt besparen.

Bezig met laden...