Met behulp van de thermostaatknoppen kan u in elke ruimte zelf bepalen wat de gewenste temperatuur is. Afhankelijk van uw thermostaat kan dit handmatig of via de thermostaat. Lees hier meer over de verschillende thermostaten. Er zijn twee verschillende thermostaatknoppen voor op uw radiator, namelijk: de handmatige thermostaatknop en de slimme thermostaatknop.


Handmatige thermostaatknop

Als u handmatige thermostaatknoppen op uw radiatoren heeft kan u handmatig de gewenste temperatuur per radiator instellen. U kan ervoor zorgen dat uw woonkamer lekker warm is terwijl de slaapkamer een aangename temperatuur heeft. Daarnaast zorgt het voor energiebesparing door de verwarming lager te zetten in ruimtes waar u niet aanwezig bent. De Danfoss RA 2980 radiotorthermostaatknop is een voorbeeld van zo’n thermostaatknop.

Slimme thermostaatknop

Wilt u de thermostaatknoppen niet handmatig bedienen? De slimme thermostaatknoppen, zoals de Honeywell radiatorthermostaatknop recht Evohome, zorgen ervoor dat de warmte van de radiatoren ook geregeld kan worden via uw thermostaat. Zo kan u gemakkelijk de gewenste temperatuur instellen per ruimte. De huidige thermostaatknoppen kan u gemakkelijk vervangen voor een slimme thermostaatknop. Door uw slimme thermostaatknoppen te koppelen aan uw thermostaat is het mogelijk om de warmte in elke ruimte apart te regelen.