Van een dimmer en een magneetschakelaar tot en met draadloze wandzenders en snoerschakelaars - stuk voor stuk praktisch schakelmateriaal waarmee u goed uit de voeten kunt in huis. Schakelmateriaal kopen vormt de sleutel tot een optimale afwerking in huis. Het staat netjes en minstens zo belangrijk: het schakelmateriaal is zo te kiezen dat het perfect past bij de inrichting van uw huis. Belangrijk, want zo komt er eenheid in uw interieur. En dan tellen de kleinste details, dus ook het soort schakelmateriaal. Schakelmateriaal kopen is de finishing touch voor uw huis!

Soorten schakelmateriaal

Schakelmateriaal kopen kan best nog eens lastig zijn. Want kiest u voor een dimmer, of juist een elektronische schakelaar? Is een drie-tanden schakelaar handig of juist een installatieschakelaar? Welke schakelaar u ook kiest, er is een ruim aanbod te vinden in basiselementen, afdekking of centraalplaten en afdekramen. Met een basis look, maar ook met een moderne of strakke look. Het is maar net wat bij uw inrichting past. Bij een witte inrichting staat witgekleurd schakelmateriaal mooi, terwijl schakelmateriaal kopen voor een ruimte met vooral zwarte elementen uit zal draaien op zwartgekleurd schakelmateriaal. Kies uit kwalitatief hoogwaardige producten van merken zoals Jung, Peha, Gira, Berker en Busch-Jaeger.

Schakelmateriaal installeren

Heeft u eenmaal gekozen, dan kun u zelf aan de slag gaan met het installeren van het materiaal. Het is niet ingewikkeld. Monteer een basiselelement zoals een wantcontactdoos, daarna de afdekking of centraalplaat in de vorm van bijvoorbeeld een beweginggschakelaar en eindig met een sierrand om het geheel compleet te maken. Het spreekt voor zich dat het voornamelijk bij dit laatste item belangrijk is dat u deze in een stijl kiest die u mooi vindt en die bij u past. Zo wordt met schakelmateriaal kopen ook aan de kleinste details in huis gedacht!