De vakantieperiode is bij uitstek geschikt om wat klusjes te doen in en rond het huis. Om te voorkomen dat u geen tijd meer heeft voor leuke dingen is het een goed idee om het toilet aan te pakken. Dit kleine kamertje heeft namelijk wél een heel groot effect! U bezoekt het tenslotte diverse keren per dag. Zo heeft u maximaal plezier van deze werkzaamheden. Met deze tips gaat u goed voorbereid aan de slag:

Kijk kritisch naar de indeling

In een kleine toiletruimte is het van belang om goed te kijken naar de indeling. Als het eenmaal klaar is hangt u de toiletpot tenslotte niet makkelijk meer op een andere plek. De basis is het reservoir. U kunt snel een toilet vervangen door te kiezen voor een duoblok. Zo kunt u eenvoudig de aansluiting laten zitten. Dit hoeft zeker niet goedkoop te ogen want tegenwoordig zijn er vele mooie exemplaren.

Wilt u liever de spoeltechniek netjes wegwerken achter de muur? Dan kunt u kiezen voor een inbouwreservoir. U kunt dan kiezen uit heel veel verschillende types. U kunt een inbouwreservoir recht plaatsen of in een hoek. Of een slim ondiep reservoir voor als u weinig ruimte heeft. Wilt u gewoon een goed normaal reservoir voor een scherpe prijs? Kies dan deze. Een bijbehorende bedieningsplaat nodig? Die koopt u makkelijk op onze bedieningspanelen pagina.

De toiletpot: hoeveel ruimte blijft er over?

Onderdeel van de indeling is ook de keuze van de toiletpot. Het zou toch jammer zijn als u straks met uw knieën tegen de muur zit. U kunt ook kiezen voor een verkorte toiletpot. Een standaard toilet is ongeveer 56 cm, een verkort toilet zo’n 47 cm. Zo bespaart u een slim aantal centimeters zonder in te leveren aan zit comfort. Natuurlijk is er ook nog keuze uit spoelrandloze potten.

Nu komt het leuke deel: welke tegels kiest u?

Wat voor kleur gaat u kiezen? Bijvoorbeeld veilig met neutrale kleuren zoals zwart, grijs en wit? Kijk ook eens hoe mooi het is om te combineren met frisse kleuren, leuke prints en diverse formaten. Of voeg leuke blikvangers toe: mooie mozaïektegels in een nisje, een accentkleur op de achterwand of een reliëftegel. Wees creatief en laat uw persoonlijkheid terugkomen in uw toilet met de tegels van uw keuze.

Tot slot: accessoires maken het af

De laatste details maken het verschil: met accessoires zet u de puntjes op de i.