Even snel een keukenkraan vervangen: het is zo gedaan. Toch is dit hét moment om even twee keer na te denken. Met wat slimme tips komt u wellicht op ideeën waar u zelf niet aan had gedacht.

Kijk slim naar de hoogte van de uitloop

Heeft u nu een kraan met een lage uitloop, overweeg deze dan eens te vervangen voor een medium of hoog model. Zo kunt u eenvoudig een emmer vullen of uw pan afwassen. Wel zo handig!


Nooit meer wachten op warm of kokend water

Heeft u al eens gemeten hoe lang u staat te wachten voordat u warm water heeft in de keuken? Het is zonde hoeveel ongebruikt water er door het putje weer weg loopt. Met een elektrische close-in boiler van Itho Daalderop heeft u altijd warm water binnen handbereik.

Het is ook mogelijk om kokend water direct uit een kraan te halen. Zo heeft u geen waterkoker meer op het aanrecht. De Grohe Red Mono kraan is voorzien van een kinderbeveiliging en heeft een compacte boiler die u makkelijk in een keukenkastje plaatst.

Wilt u graag koud, warm én kokend water uit één kraan? Dat kan ook! Met de Grohe Red Duo.


Een nieuwe keukenkraan duur? Tips voor kranen onder € 100,-

Komt u al snel uit op hele dure kranen en laat uw budget dat niet toe? Geen zorgen, met onze scherpe prijzen koopt u kwaliteitskranen voor minder dan € 100,-. Bekijk onze toppers:

Bedienen zonder handen

Houdt u van lekker koken: deeg kneden met uw handen of vlees snijden, niet handig om daarna zonder handen de kraan open te krijgen. Behalve met de Minta Touch van Grohe. Met de geïntegreerde EasyTouch-technologie is een zachte aanraking door hand, pols of onderarm voldoende om de kraan aan of uit te zetten. Voor extra veiligheid biedt de kraan met de ‘touch-functie’ alleen koud water. Wel zo veilig voor kinderen. Pas de temperatuur en volume van de straal gewoon aan met de hendel.


Wilt u nog meer tips om een keuze te maken voor een kraan? Lees meer over kranen.. Hier leest u over kunststof en keramisch binnenwerk, tips over verschillende kleuren en de mogelijkheden van een uittrekbare uitloop.

Heeft u al een kraan uitgezocht maar twijfelt u wie hem moet installeren? Het is makkelijker dan u denkt. Lees meer over het vervangen van een keukenkraan.