radiator banner

Vervang tijdig uw cv-ketel

Vreet uw cv-ketel veel energie? Dreigt hij uit te vallen en wilt u niet in de kou zitten? Laat staan een koude straal in uw douche? Dan bent u wellicht toe aan een nieuwe cv-ketel.


Maak een verstandige keuze

Weet u dat u met lang wachten risico loopt? Door slijtage is er een verhoogd risico op rookgaslekkages of het ontstaan van koolmonoxide. En wat dacht u van uw energiekosten? Nieuwe HR-ketels zijn vele malen efficiënter dan de oude ketels. Samen met de nieuwe generatie circulatiepompen kunt u tot wel 75% besparen op uw energiekosten. Zo verdient uw investering zichzelf binnen enkele jaren terug.


Welke cv-ketel past bij u?

De juiste cv-ketel hangt af van de hoeveelheid warmte en warm water die geleverd moet worden. De capaciteit die benodigd is wordt bepaald door het type woning en het formaat en de toegepaste isolatie. Een oud vrijstaand huis verliest bijvoorbeeld meer warmte dan een rijwoning. Een richtlijn voor het benodigde vermogen:

Inhoud woning vereiste capaciteit


250 tot 425 m³ 18kW
425 tot 625 m³ 24kW
625 tot 900 m³ 30kW
900 tot 1.075 m³ 45kW


Warm water gebruik

Tweede punt is het watergebruik dat u wenst. Hoe groot is uw huishouden en hoeveel warm water wordt er gebruikt door u en uw huisgenoten? Zo komt u tot een passende CWklasse. CW staat voor ‘Comfort Waarde’. Deze wordt uitgedrukt door middel van een CW-label op een schaal van 1 t/m 6. Dit CW-label is gebaseerd op de volgende kenmerken:

  • Het aantal liters warm water per minuut
  • Het gelijktijdige gebruik van warm water op verschillende plaatsen
  • Het minimale benodigde warmwatergebruik
  • De wachttijd tussen het opendraaien van de warme kraan en het moment dat er warm water uit de kraan stroomt
Hoe meer warm water toepassingen er in uw woning zijn en hoe vaker er op meerdere plaatsen tegelijk warm water is gewenst, hoe hoger de Comfort Waarde van de cv-installatie moet zijn.

Klaar om zelf de juiste cv-ketel te selecteren? Bekijk het aanbod