radiator banner

Meer dan 50% van de energie die u verbruikt wordt gebruikt voor het verwarmen van uw huis. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor de juiste thermostaat. U heeft de keuze uit een drietal verschillende thermostaattypen; de aan/uit-, klok- en slimme thermostaat.

Aan/uit thermostaat

Met een aan/uit thermostaat kunt u de temperatuur in huis handmatig regelen. Wanneer u de temperatuur aanpast, geeft de aan/uit thermostaat een signaal aan de cv-ketel waardoor deze het huis opwarmt. Op het moment dat de gewenste temperatuur bereikt is geeft de thermostaat een signaal aan uw cv-ketel waardoor deze weer uitgaat. De Honeywell ruimtethermostaat een prima voorbeeld van een aan/uit thermostaat.

honeywell thermostaat

Klokthermostaat

Een klokthermostaat zorgt ervoor dat de verwarming van uw huis via een programma verloopt. Dit programma kunt u zelf instellen, zodat het huis warm is op de momenten dat u dit wilt. Of wanneer dit niet nodig is, bijvoorbeeld als u op werk bent of als u slaapt. Dit zorgt ervoor dat u eenvoudig op de stookkosten kunt besparen. De Remeha iSense klokthermostaat is een van de m,eest verkochte klokthermostaten op Installatievakwinkel.nl.


nefit easy thermostaat

Slimme thermostaat

Een slimme thermostaat is op afstand te bedienen door het gebruik van een app op smartphone of tablet. Op die manier kunt u een programma instellen dat de thermostaat moet volgen. Komt u op een andere tijd thuis als het ingestelde programma? Met behulp van de app kunt u de slimme thermostaat bedienen, zodat uw huis warm is wanneer dit nodig is. De Nefit Moduline Easy thermostaat is een goed voorbeeld van een slimme thermostaat.